Annesini öldürdükten sonra parçalayıp yiyen Rus'a verilen cezaya, 'açlıktan öldüğü ve o yüzden yediği' gerekçesiyle indirim uygulandı

27 yaşındaki Sergey Gavrilov, mahkemede "Etin tadını çok sevmedim. Fazla yağlıydı. Ama çok acıkmıştım ve onu yemek zorundaydım" diye suçunu itiraf etti.



Hakim şaşırtıcı bir kararla, Gavrilov'un tüm parasını votka ve kumara harcadıktan sonra, açlıktan ölmek üzere olduğunu ve yemesi gerektiğini söyleyerek, cezada indirime gitti.



Gavrilov, 55 yaşındaki annesi Lyubov'u, kendisine içki almak için emeklilik maaşını vermeyi reddetmesinin ardından başına tuğla ile vurup, elektrik kablosuyla boğarak öldürmüştü.



Cesedi Rusya'nın güneyinde bulunan Samara yakınındaki evin balkonuna koyan Gavrilov, daha sonra annesinin parasını alıp iki gün boyunca içki içip kumar oynadı.



Eve geri döndüğünde evde yemek yoktu. Çok acıkan adamın cebinde hiç parası kalmamıştı. Bunun üzerine annesinin vücudundan bir et parçası kesip yemeye başladı.



Yakalandığında polise, "Donmuştu, tıpkı dondurucudaki et gibi" dedi.



Etle çorba ve makarna pişiren, bir aydan fazla bir süre boyunca annesinin etiyle beslendi.



Rus ceza kanunu, Gavrilov'un 15 yıl hapsini öngörüyordu. Ancak hakim, daha önce hırsızlıktan hapis yatmış olan Gavrilov'un cezasını 'insan eti yemeye hevesli olmadığı, sadece aç olduğu' gerekçesiyle indirdi.



Gavrilov, 14 yıl üç ay hapse mahkum edildi.



Yapılan psikiyatri testleri, Gavrilov'un akıl sağlığının yerinde olduğunu ve yaptığı şeyin tamamen farkında olduğunu ortaya koydu.



Gavrilov, polisin cep telefonu çaldığından şüphelenmesi üzerine dairesinde yakalandı. Eve giren polis gözlerine inanamadı. Polis balkonda iki bacağı olmayan bir kadının cesediyle karşılaştı. Bu kadın Gavrilov'un bir ay boyunca yemek niyetine yediği annesiydi.